I Andy Murray odustao od nastupa na ovogodišnjem Roland Garrosu

0
Radiosarajevo.ba
I Andy Murray odustao od nastupa na ovogodišnjem Roland Garrosu
AA / Andy Murray

Škotski teniser Andy Murray povukao se s Roland Garrosa zbog umora dok se priprema za turnire na travi.

Škot je prvotno planirao sudjelovati na Roland Garrosu ovog mjeseca, ali sada je odlučio odustati od nastupa u Parizu nakon razgovora sa svojim stručnim štabom. Zadnji put je na Roland Garrosu igrao 2020. godine.

Odustajanje od takmičenja na zemljanoj podlozi omogućit će 36-godišnjaku da da prioritet svojim pripremama za naporni dio sezone na travnatim terenima koji počinje sljedeći mjesec.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Murray nije uspio dobiti meč ni na jednom od tri turnira Masters 1000 na zemljanoj podlozi prošli mjesec i izgubio je u dva seta od Stana Wawrinke u prvom kolu Bordeaux Challengera prošle sedmice.

Sedam dana prije toga poražen je u prvom kolu Italian Opena od Fabia Fogninija. No početkom ovog mjeseca osvojio je svoj prvi naslov od oktobra 2019. pobjedom na ATP Challenger turniru u Aix-en-Provenceu.

Murray se tako priključio hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću, Špancu Rafaelu Nadalu, Italijanu Matteu Berrettiniju i Australcu Nicku Kyrgiosu koji su odustali od nastupa na drugom Grand Slam turniru sezone.

U ponedjeljak u Parizu počinje Roland Garros i trajat će do 11. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije