Hrvati u delirijumu: Izbacili Srbiju i plasirali se u finale Davis cupa

2
A. S.
Hrvati u delirijumu: Izbacili Srbiju i plasirali se u finale Davis cupa
Twitter / Hrvatska ide u finale

Hrvatska je prvi finalista teniskog Davis Cupa. U sjajnom polufinalu Hrvatska je sa 2:1 nadigrala Srbiju i plasirala se u finale.

U borbi za trofej, Hrvatska će igrati protiv boljeg iz duela Rusija - Njemačka. Taj duel je na rasporedu sutra (subota), a finale se igra u nedjelju. 

Gledali smo sjajan duel u Areni Madrid, a na kraju slavili su naši zapadni susjedi.

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Treći meč

Najbolji par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić igrali su za Hrvatsku, dok za Srbiju igrali Novak Đoković i Filip Krajinović.

Prvi set trajao je 46 minuta i pripao je Hrvatskoj. Mektić i Pavić su prvi servirali, držali svoj servis i na kraju dobili prvi set 7:5.

Odlučujuća je bila 12. igra, kada je servirao Krajinović. Loše je to uradio, Maktić i pavić su dobili tri poena zaredom, nakon 30:15 za Srbijance i set priveli kraju.

Zanimljivo - u prvom setu Hrvatska je imala šest break loptu, Srbija nijednu.

U drugom setu, Hrvati su brzo napravili break. Prvi rezultatu 1:1, oduzeli su servis Srbijancima i brzo došli do vodstva od 4:1.

Moral kod Đokovića je brzo pao, igra se raspala i najbolji par na svijetu Mektić i Pavić - donijeli su Hrvatskoj finale. Drugi set su dobili čak sa 6:1 i završili madridsku priču za petak.

Drugi meč

U drugom meču Novak Đoković je potvrdio ulogu favorita u duelu protiv Marina Čilića. Pobjeda od 2:0 je bila očekivana, jer je Srbijanac pod svaku cijenu htio da se odmori pred odlučujući meč u dublu.

Čilić se dobro držao u prvom setu. Pokleknuo je tek pri rezultatu 4:4, kada je izgubio svoj servis. U desetom gemu prvog seta, Hrvat je imao nekoliko prilika da se vrati - ali nije uspio. Novak je sačuvao servis i prvi set riješio u svoju korist od 6:4.

Nole je u drugom setu brzo napravio break. Pri rezultatu 1:1, Đoković je oduzeo servis Čiliću, pa kasnije i kod 3:1. Tada se vidjelo da Marin nema ni gram šansi za povratak u meč. Sve je išlo na Đokovića, što je i rezultiralo pobjedom u dva seta (6:4, 6:2).

Nakon toga se znalo da će treći meč u dublu odlučivati finalisti Davis Cupa.

Prvi meč

Prvo je na teren izašao sjajni Borna Gojo, koji je priredio je još jedno veliko iznenađenje i pobijedio 31. tenisera svijeta Dušana Lajovića 4:6, 6:3, 6:2.

Lajović je odlično otvorio susret i dobio prvi set sa 6:4. Ključni gem u prvom setu bili su - sedmi i deveti, kada je Lajović napravio čak dva breaka.

Poveo je sa 5:4, vratio break sa početka susreta kada je Gojo vodio 3:0 i rutinski odservirao u desetom gemu za 1:0 u setovima.

Nakon toga Lajović se potpuno raspao. Gojo je odlično odigrao drugi set, dobio ga sa 6:3 i tražio šansu za pobjedom u odlučujućem trećem setu u kojem Lajović kao da nije postojao.

Poslije svega 33 minute u trećem setu, prvi meč u Madridu bio je gotov (6:3). Gojo je donio Hrvatskoj prvi bod i bajka je mogla da počne.

Luka Modrić u svečanoj loži

Zvijezda Reala iz Madrida i Hrvatske, Luka Modrić, posmatrao je meč između Hrtvatske i Srbije iz svečane lože Arene u Madridu. 

Nogometaš Kraljeva iskoristio se slobodan dan i podržao Vatrene u važnom meču protiv susjeda.

Često je skakao sa svog mjesta i bodrio Goju i Čilića na putu do velike pobjede.

Luka Modrić u svečanoj loži - undefined

Foto: EPA-EFE: Luka Modrić u svečanoj loži

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije