Historijski poraz na Wimbledonu: Vondrousova eliminirana u prvom kolu

0
FENA
Historijski poraz na Wimbledonu: Vondrousova eliminirana u prvom kolu
epa / Ispala u prvom kolu

Marketa Vondrousova je u utorak postala prva braniteljica titule Wimbledona u ženskoj konkurenciji u 30 godina koja je ispala u prvom kolu kada ju je iznenadila 83. teniserka svijeta Jessica Bouzas Maneiro.

Dvadesetjednogodišnja Španjolka je trijumfovala sa 6-4, 6-2 nad šestom nositeljicom Čehinjom, koja je prošle godine bila prva nepostavljena žena koja je osvojila titulu u All England Clubu. Njemačka legenda Steffi Graf bila je posljednja braniteljica titule koja je izgubila u prvom kolu, kada ju je 1994. pobijedila Lori McNeil.

Do utorka Španjolka nikada nije savladala igračicu iz najboljih 40, dok je njen jedini drugi meč na travi ove godine bio poraz u prvom kolu na nižerazrednom događaju u Italiji.

Sarajevo kroz historiju: Kako je Čengić Vila II 1965. godine postala novi dom za stotine porodica

Sarajevo kroz historiju: Kako je Čengić Vila II 1965. godine postala novi dom za stotine porodica

- Mislim da je ovo jedan od najvažnijih trenutaka u mom životu i karijeri - rekla je Bouzas Maneiro.

- Ona je jedna od najboljih igračica na svijetu tako da nije bilo pritiska za mene. Mogla sam samo uživati ​​u trenutku i igrati slobodno. Zaista sam iznenađena sobom. Bila sam malo nervozna na početku, ali atmosfera je bila toliko dobra da sam se osjećala ugodnije. Osjećala sam se kao kod kuće - navela je Španjolka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije