Herojski podvig neponovljivog Rafaela Nadala za polufinale Wimbledona!

0
Radiosarajevo.ba
Herojski podvig neponovljivog Rafaela Nadala za polufinale Wimbledona!
Foto: EPA-EFE / Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je danas u nevjerovatnom meču pobijedio Amerikanca Taylora Fritza sa 3:2 u setovima.

Nadal je imao brojne probleme u ovom meču. Izgubio je prvi set sa 6:3 iako je vodio 3:1, ali vraća se u život u drugom kojeg dobija 7:5 iako je bio na rubu provalije pošto je Fritz u jednom trenutku imao brejk priliku da povede 4:3.

Treći i četvrti set su priča za sebe. Nadal je djelovao izuzetno iscrpljeno a kasnije će se ispostaviti da je bio u pitanju problem s bolovima u abdomenu. Treći set je izgubio 6:3, a sredinom četvrtog otac ga je iz svečane lože savjetovao da preda. Ipak, Nadal ga nije poslušao i osvojio je četvrti set sa 7:5.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Herojski je Španac nastavio meč i u petom setu došao do taj brejka. Igralo se, kako pravila i nalažu u petom setu, do 10, a Nadal je brzo poveo 5:0 i nagovijestio pobjedu. Na kraju je bilo 10:4 za Španca.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Nicka Kyrgiosa, dok će se u drugom polufinalu sastati Đoković i Norrie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije