Hadžimešić: U Australiju ne idemo sa bijelom zastavom, u sportu je sve moguće

Radiosarajevo.ba
Hadžimešić: U Australiju ne idemo sa bijelom zastavom, u sportu je sve moguće
Foto: TSBiH / Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je potvrdila sastave Davis cup selekcija

Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je potvrdila sastave Davis cup selekcija za predstojeće kvalifikacijske susrete.

Boje Bosne i Hercegovine u susretu sa teniskom reprezentacijom Australije branit će Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, a taj meč će biti odigran 1. i 2. februara u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis cupa.

Amer Delić ponovo će preuzeti ulogu kapitena i pokušati zajedno s najboljim bh. teniserima doći do historijskog uspjeha, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Australci bh. tim dočekuju sa pet igrača - Alex De Minaur, John Millman, Jordan Thompson, John Peers i Alexei Popyrin, a njihov kapiten je Lleyton Hewitt.

“Hewitt, nekadašnji najbolji teniser svijeta, očito nije mogao računati na Kirgiosa i Ebdena, ali pozvao je De Minaura koji je trenutno 29. igrač svijeta, te Millmana koji je na 37.poziciji”, kazao je direktor TSBiH Senad Hadžimešić.

Ističe da je Australcima na raspolaganju i Jordan Thompson koji je rangiran na 72. mjestu, te 28. dubl igrač na svijetu John Peers, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu.

“Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh.tenisere, tražit ćemo pobjedu, u sportu je sve moguće”, dodao je direktor TSBiH.
Mečevi će se igrati u teniskom centru “Memorial Drive Center” u Adelaideu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije