55. teniser svijeta: Gadi mi se ovaj sport, igram ga samo zbog novca

Radiosarajevo.ba
55. teniser svijeta: Gadi mi se ovaj sport, igram ga samo zbog novca
Foto: Eurosport / Aleksandr Bublik

Nedavno je ruski teniser s kazahstanskim pasošem Aleksandr Bublik postao zvijezda na društvenim mrežama nakon što je divljao tokom meča s Henrijem Laaksonenom na ATP turniru u Montpellieru.

Nakon što su mu se u jednom trenutku zaredale pogreške, počeo je urlati: „Je..no mrzim tenis, iz sveg srca ga mrzim. Je..no ga mrzim. Najodvratniji je od svih sportova na svijetu. Mrzim svaki dan kad moram igrati, mrzim se boriti“.

Taj meč je nakon ispada dobio, a sad je na turniru u Marseilleu objasnio zašto mrzi tenis.

„Ne vidim ništa pozitivno u tenisu. Igram samo zbog novca. Da u tenisu nije ovako velika zarada, odmah bih prestao igrati“, iskren je 55. teniser svijeta.

„Prestao bih igrati, ali u ovom trenutku dovoljno zarađujem pa moram igrati. Još nisam u situaciji kao moj prijatelj Bernard Tomić, ali nisam ni daleko od njega“, rekao je Bublik tri godine nakon što je Tomić, australski teniser hrvatskih korijena, priznao da igra samo zbog novca.

„Ne gadi mi se tenis kao tenis. Volim udarati lopticu. Mislim da ću i nakon karijere odraditi na hiljade udaraca. Umrijet ću igrajući tenis. Međutim, mrzim biti profesionalan igrač. Muka mi je i teško mi je igrati protiv novih protivnika. Nekad moram igrati u bolovima, igrati kad me djevojka ostavi, kad se razvedem... Ovo je sport u kojem igrate sami, u kojem ne možete reći treneru da se ne osjećate dobro pa da netko drugi igra umjesto vas“.

Bublik je prošle godine igrao dva finala. U Newportu je izgubio od Johna Isnera, a u Chengduu od Pabla Carrena Buste. Najbolji plasman na ATP ljestvici mu je 48. mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije