Federera iznerviralo pitanje o Đokoviću i politici: To je posljednje takvo danas

Radiosarajevo.ba
Federera iznerviralo pitanje o Đokoviću i politici: To je posljednje takvo danas
Facebook / Roger Federer - Novak Đoković

Roger Federer danas nije želio razgovarati o politici u tenisu i sastanku koji je imao Novak Đoković s novim prvim čovjekom ATP-a. 

Srbijanski teniser lobirao je da se s mjesta predsjednika ATP-a smijeni Chris Kermode, dok je Švicarac bio za njegov ostanak. Kermodea je na kraju zamijenio Weller Evans, a novinari su upitali Rogera šta zna o sastanku koji su imali Đoković, Evans i još neki teniseri.

"Da, imali su sastanak koji je poprilično dugo potrajao. Ne znam o čemu su govorili tijekom tih sedam sati. Nisam razgovarao s Novakom od tada pa zaista ne znam što bih vam rekao", rekao je Federer pa dodao:

"Iskreno, nisam raspoložen za razgovor o politici. U tijeku je drugi dan Wimbledona i ovo je danas bilo posljednje pitanje koje ste postavili o politici", istaknuo je Federer uz osmijeh. 

Nastavio je Švicarac:

"Znate, drugi teniseri vole pričati o forhendima i bekhendima. Ali ja poštujem sva pitanja, nema problema", rekao je Federer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije