Federer zbog bolesti otkazao nastup u Dubaiju

Radiosarajevo.ba
Federer zbog bolesti otkazao nastup u Dubaiju

Najbolji svjetski teniser, Švicarac Roger Federer, otkazao je nastup na ATP turniru u Dubaiju koji se igra sljedeće sedmice zbog plućne infekcije.

"Federer je posjetio liječnika, koji mu je savjetovao da zbog plućne infekcije preskoči turnir u Dubaiju", objasnio je dužnosnik ATP-a Stephen Duckett.

Federer je bolest zadobio prošle sedmice, te se nije uspio oporaviti kako bi zaigrao na ATP 500 turniru s nagradnim fondom od dva miliona dolara, na kojem je dosada četiri puta bio pobjednik, te je ukupno uknjižio 25 pobjeda i samo tri poraza. Federer je u Dubaiju 2005. godine u finalu pobijedio Ivana Ljubičića, a naslove je još osvajao 2003., 2004. i 2007. godine.

Očekuje se da će pauzirati u sljedeće dvije sedmice, što znači da bi se tenisu trebao vratiti tek sljedećeg mjeseca na prvom ovogodišnjem ATP Masters 1000 turniru sezone u Indian Wellsu. Umjesto njega, u turnir je kao "sretni gubitnik" ušao Čeh Jan Hernych, a Federerovo mjesto u ždrijebu zauzeo je Španac Tommy Robredo, koji će u 1. kolu igrati protiv Francuza Juliena Benneteaua.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije