Federer vježba sa bivšim Samprasovim trenerom

Radiosarajevo.ba
Federer vježba sa bivšim Samprasovim trenerom

Roger Federer dogovorio je ''testni'' period treninga s bivšim trenerom Petea Samprasa, Paulom Annaconom u pokušaju ponovnog pronalaska pobjedničkog duha.

Prošla su samo tri mjeseca otkako je Švicarac, pobjednik rekordnih 16 grand slam turnira, bio svjetski broj jedan. Međutim, nakon što je eliminiran u četvrtfinalu French Opena izgubio je prvo mjesto na listi najboljih. Prvi put od 2002. nije igrao u finalu Wimbledona, poslije čega je zaključio da mu je potrebna pomoć, prenosi Reuters.

"Gledao sam da ubacim nekoga u moj tim i odlučio da provedem neko vrijeme treninga s Paulom Annaconom'' kazao je svjetski broj tri i dodao: "Paul će sarađivati sa članovima mog tima i jako sam uzbuđen da učim iz njegovih iskustava''.

Pod vodstvom četrdesetsedmogodišnjeg Amerikanca, Sampras je osvojio devet od 14 grand slam titula i Federer se nada da ga Annacone može inspirisati za nove podvige.

Federer je osvojio šest Wimbledona, pet US Opena, jedan French Open i četiri Australian Opena. Igrao je u 23 uzastopna grand slam polufinala prije nego što je izgubio od Robina Soderlinga na Roland Garrosu, nakon čega je prvi put u sedam godina pao ispod drugog mjesta ATP liste.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije