Federer u polufinalu Rogers Cupa u Torontu

Radiosarajevo.ba
Federer u polufinalu Rogers Cupa u Torontu

Roger Federer (foto:AP)


Rafaelu Nadalu i Andyju Murrayju su se u polufinalu ATP turnira Masters serije 1000 u Torontu pridružili Roger Federer i Novak Đoković.

Tako je kvartet najboljih tenisera na svijetu preskočio sve prepreke na ovom turniru tvrde podloge i još će jednom među sobom odlučiti o pobjedniku.

Najteži je put do polufinala imao treći igrač svijeta, Švicarac Federer, koji je igrao dva sata i 40 minuta kako bi pobijedio Tomaša Berdycha 6-3, 5-7, 7-6(5). Bila je to ujedno osveta Federera igraču koji ga je ove godine dva puta dobio. Čeh je slavio na posljednja dva međusobna meča, u Miamiju, pa u četvrtfinalu Wimbledona, što je prilično zaboljelo nekada prvog igrača svijeta.

Tokom uvodnih set i po se činilo da će Federer relativno jednostavno doći do devete pobjede u karijeri protiv Berdycha, no u drugom setu je započelo buđenje Berdycha koje je dovelo do toga da je Čeh kod 5-3 u trećem setu servirao za meč.

No, nije iskoristio tu šansu, Federer je iskoristio tek sedmu break-loptu u trećem setu, a naknadno je u tie-breaku uvijek bio korak ispred za plasman u polufinale.

Tamo će igrati protiv Novaka Đokovića koji nije imao nikakvih problema protiv Francuza Jeremyja Chardyja (6-2, 6-3).

ATP Toronto, četvrtfinale:

Murray (4) - Nalbandian 6-2, 6-2
Nadal (1) - Kohlschreiber 3-6, 6-3, 6-4
Federer (3) - Berdych (7) 6-3, 5-7, 7-6(5)
Đoković (2) - Chardy 6-2, 6-3

totalsport/radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije