Federer: Ponovno mogu biti nepobjediv

Radiosarajevo.ba
Federer: Ponovno mogu biti nepobjediv

Švicarski tenisač Roger Federer vjeruje kako će prenijeti dobru formu s kraja prošle sezone u novu takmičarsku godinu, a očekuje i mnogo bolji start budući da je sanirao ozljedu leđa koja ga je mučila u premijernim turnirima 2009. godine...

Najbolji tenisač svih vremena Roger Federer mučio se na startu protekle sezone s povredom leđa, a to je kao posljedicu imalo poraze od Andyja Murraya, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Početak takmičarske godine 2010., nada se Švicarac, bit će mnogo bolji. "Prošle sezone na startu sam se mučio s povredom leđa i izgubio od Rafe, Novaka i Andyja. Sada se osjećam mnogo bolje, dobro treniram i imam samopouzdanja za nove pobjede."

Poslije lošijeg početka sezone osvojio je Roland Garros i tako upotpunio kvartet Grand Slamova, a kasnije je trijumfom u Wimbledonu i povratio prvo mjesto na ATP ljestvici. U finalu US Opena poražen je od Juana Martina del Potra, te je sezonu okončao sa četiri titule.

"Igrao sam sve bolje kako je sezona odmicala; uspio sam se vratiti i ušao u seriju pobjeda. Slavlja u Parizu i Londonu pokazala su kako sam bio nepobjediv. Mogu to učiniti i ove godine", rekao je Švicarac.

Na ATP turniru u Dohi u prvom kolu će se suprotstaviti Belgijcu Christopheu Rochusu, a već bi se u četvrtfinalu mogao okušati u susretu s pobjednikom prošlog ATP finala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Nikolajem Davidenkom.

"Teško je igrati protiv najboljih, ali vjerujem kako ove godine mogu osvojiti još niz turnira. Dobro sam trenirao, a i stanka je bila kratka zbog čega osjećam da igram na razini na kojoj sam okončao 2009. godinu. Uz malo prilagođavanje ponovno ću pobjeđivati."

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije