Federer objavio plan i program

Radiosarajevo.ba
Federer objavio plan i program

Prvi teniser svijeta Roger Federer na svojim je službenim stranicama objavio popis turnira koje će sljedeće sezone počastiti svojom pojavom.

Roger Federer će sljedeće godine nastupiti na 19 turnira, a u odnosu na tekuću sezonu ubacio je jedan turnir na zemlji više. Švicarac je najavio ponovni posjet Portugalu u kojem je u maju 2008. prekinuo petomjesečni post i u Estorilu protiv Davidenka osvojio svoj tada 54. ATP naslov.

Titulu ove godine nije branio, ali sljedećeg će maja ponovno pohoditi Estoril kako bi se što bolje pripremio za odbranu naslova pobjednika Roland Garrosa Söderlinga.

Zbog velikih očekivanja Federera u Davis Cupu "izvisio" je turnir u Japanu u oktobru, a preostalih 18 turnira na popisu Švicarca su: Abu Dhabi, Doha, Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Rim, Madrid, Roland Garros, Halle, Wimbledon, Toronto, Cincinnati, US Open, Šangaj, Basel, Pariz i London (pod pretpostavkom da će ga izboriti).

Federer je najveći teniser u istoriji: šesti nakon Roda Lavera, Dona Budgea, Freda Perryja, Roya Emersona i koji je osvojio sva četiri Grand Slama i rekorder u broju osvojenih titula na najvećim turnirima s njih 15, jednim više od Petea Samprasa koji je od 1990. do 2002. osvojio dva Australian Opena, pet US Opena i sedam Wimbledona.

Osvojio je Federer, naime, tri Australian Opena, jedan Roland Garros (Samprasu je u Parizu krajnji domet polufinale 1996. protiv kasnijeg pobjednika Kafeljnjikova), šest Wimbledona i pet US Opena.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije