Federer: Nisam ni mislio da ću vladati 15 godina

Radiosarajevo.ba
Federer: Nisam ni mislio da ću vladati 15 godina


Turnir Masters serije 1000 u Miamiju je Švicarac Roger Federer dočekao kao treći tenisač svijeta, što je apsolutno neobična situacija za osvajača 16 Grand Slam titula u karijeri...

Posredstvom toga, ali i nastupa u zadnje vrijeme kada u svijetu tenisa uglavnom vladaju Rafael Nadal i posljednjih mjeseci Novak Đoković, Švicarac se sve češće suočavao s pitanjima o krizi, padu kvalitete i sličnom.

"Nije mi bitno što se govori, već ko govori. Ne prihvaćam tezu da sam u krizi, jer definitivno nisam nikada razmišljao da ću vladati 15 godina u svijetu tenisa. To je ipak nemoguće", rekao je Federer i dodao:

"Sve uglavnom u sportu ide u fazama i to je dobro. U ovom trenutku je definitivno najbolji tenisač na svijetu Đoković i to je u redu. No, bio sam i ja najbolji dugo vremena, bio je i Nadal. Vidjet ćemo što nosi svaki novi turnir i nova faza sezone. Isto tako, mislim da nas ima nekoliko koji stvarno konstantno igramo na visokoj, visokoj razini. No, uvijek je neko mali korak ispred ostalih."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije