Džumhurov otac odgovorio Brkiću: Damir od 12. godine igra za BiH

Radiosarajevo.ba
Džumhurov otac odgovorio Brkiću: Damir od 12. godine igra za BiH
Foto: Facebook / Damir i Nerfid Džumhur

Nakon poraza od Češke (2:2) u Davis cuou u Zenici, bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić kazao je kako je glavni razlog poraza nedolazak Damira Džumhura.

Brkić je bez razloga napao našeg najboljeg tenisera, a opće poznato je da je Damir često znao i povrijeđen dolaziti na mečeve i biti "prvi reket" našeg tima i donositi važne pobjede Bosni i Hercegovini. 

Džumhur je bez dileme naš najbolji igrač, danas je to dokazao i plasmanom u drugo kolo ATP turnira u St Petersburgu pobjedom nad Tipsarevićem i mnogi ljubitelji tenisa u BiH su iznenađeni Brkićevom reakcijom. 

Ubrzo nakon te izjave Brkića, na naš mail stigao je odgovor od Nerfida Džumhura, Damirovog oca, koji prenosimo u cijelosti:

"Nakon što je Tomislav Brkić prozvao našeg najboljeg tenisera pokušat ćemo da mu pomognemo kako bi shvatio uzrok poraza od reprezentacije Češke.

U Tenis savezu BiH, pa i Davis Cup reprezentaciji, postoji nedostatak međusobnog poštovanja, kako onda da postoji razumijevanje prema Damiru.

Još jednom da pojasnimo. Damir je obrazloženje izostanka učešća na meču protiv Češke dostavio e-mail poštom. Neuspjeh tražiti u nekom ko u tome nije učestvovao je bijeg od istine a ona se nalazi u selektoru Davis Cup reprezentacije. Naime, već duže vremena Davis Cup reprezentacij, ne ulazeći u to kako su organizovane ostale selekcije, igra bez selektora. Meč protiv Češke je izgubljen upravo zbog toga. Nedostajala je osoba koja zna, koja ima iskustva u vođenju pojedinaca i ekipa, da postavi izbor igrača, da ih vodi kroz mečeve.

Igranje za reprezentaciju ne komentarišemo. Damir je brojnim primjerima to pokazao ne ističući kao nešto što bi ga izvojilo od ostalih. Igranje za reprezentaciju je privilegija, a Džumhur od svoje 12 godine ima tu privilegiju.

Najbolji svjetski igrači poput Federera, Nadala, Đokovića,..... su propuštali mečeve za Davis Cup reprezentaciju svojih zemalja i niko ih nije prozivao na neprofesionalan način, pogotovo ne oglašavajući se putem portala."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije