Džumhur u subotu protiv Rubleva: Imam snage da smirim Rusa

Radiosarajevo.ba
Džumhur u subotu protiv Rubleva: Imam snage da smirim Rusa
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u trećem kolu US Opena igrat će protiv Rusa Andreja Rubleva.

Bit će ovo drugi meč Džumhura i Rubleva. Prvi put igrali su u Istanbulu 2015. godine na šljaci, a slavio je Rus s 2:0, po setovima 6:3 i 6:3.

Džumhur je u fantastičnoj formi, nako finala u Winston Salemu upisao je i pobjede protiv Cuevasa i Stebea na četvrtom Grand Slam turniru sezone. Rublev je s druge strane u Winston Salemu poražen u drugom kolu od Chunga, a na US Openu je izbacio Bedena, te u drugom kolu sedmog nosioca Dimitrova.

"Danas sam odigrao dobar meč. Nisam dobro krenuo, ali sam znao da ga mogu na tvrdoj podlozi dobiti, pošto smo nedavno igrali u Hamburgu. Nisam dobro otvorio meč, uspio sam dobiti drugi set, okrenulo se u moju korist, počeo sam igrati dobro, posebno treći i četvrti set, koji sam odigrao gotovo perfektno", rekao je Džumhur nakon meča sa Stebeom.

Ističe da je spreman za naredni meč protiv Rubleva.

"Dobro je što nije dugo trajao meč, sada imam dan odmora, iako sutra igram dubl. Spreman sam za prekosutra. Rublev je dobio Dimitrova, ali mislim da sam dovoljno spreman da ga smirim i da ostvarim prolaz po prvi put u četvrto kolo Grand slama", rekao je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije