Džumhur u kratkoj posjeti Sarajevu otkrio kako protiče oporavak

Anadolija
Džumhur u kratkoj posjeti Sarajevu otkrio kako protiče oporavak
Printscreen / Džumhur objavio snimku kada se povrijedio: Zbog poena dana pauza šest sedmica

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur u kratkoj je posjeti Sarajevu, a već sutra putuje u Njemačku, gdje će, ukoliko mu to doktori dopuste, zaigrati na ATP turniru iz Serije 500 u Halleu.

Džumhur objavio snimku kada se povrijedio: Zbog poena dana pauza šest sedmica

Naime, Džumhur se tokom nastupa u dublu na Roland Garrosu povrijedio, a prve informacije govorile su kako ga očekuje pauza do dva mjeseca, a najcrnje prognoze su predviđale i pauzu do kraja sezone. Srećom, oporavak teče izuzetno dobro i ukoliko dobije dopuštenje, zaigraće najprije u Halleu, a onda će pokušati odbraniti bodove i naslov pobjednika turnira u Antaliji, nakon čega slijedi nastup na Wimbledonu.

"Sa svojim timom doktora zaista sam odradio dobar posao. Prognoze su bile crne i predviđala se pauza od četiri do šest sedmica. Međutim, svi su iznenađeni brzinom oporavka i već sedam dana treniram, čuvajući i štedeći lijevu ruku. Koliko će to biti dovoljno da pružim dobre igre, ne znam, ali želim pokušati nastupiti na narednim turnirima, počev od Hallea, gdje ću s ATP doktorima obaviti konsultacije i vidjeti šta mi oni preporučuju. Ukoliko dobijem njihovo odobrenje, zaigrat ću na tom turniru, kako bi što spremniji dočekao Antaliju, gdje branim 250 bodova iz prošle sezone“, rekao je Džumhur i nastavio:

"Taj turnir sam osvojio i ukoliko ne uspijem odbraniti sve bodove, vjerovatno ću doživjeti pad na ATP listi. Potom slijedi Wimbledon, koji je jako važan za mene, a do kraja sezone, ukoliko me zdravlje posluži, planiram odigrati i nekoliko turnira iz Challenger serije kako bih sakupio bodove i vratio samopouzdanje.“

Džumhur je na posljednjoj ATP rang listi, objavljenoj 10. juna, zauzimao 63. mjesto na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije