Džumhur se oprostio od glavnog žrijeba: Donskoy bolji u tri seta

Radiosarajevo.ba
Džumhur se oprostio od glavnog žrijeba: Donskoy bolji u tri seta
Foto: EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur se nije dugo zadržao u glavnom žrijebu ATP turnira u Umagu. Naš najbolji teniser poražen je u drugom kolu od Rusa Evgeny Donskoy sa 1:2 (6:7, 6:3, 4:6).

Džumhur (23. igrač svijeta) je bio slobodan u prvom kolu, a protiv Donskoya (83.) bio je apsolutni favorit u meču. Duel koji je trajao dva sata i 14 minuta i završen je skoro jedan sat iza ponoći, donio je kvalitetan tenis u kojem je više sreće imao Rus. 

Samo prvi set je trajao 60 minuta. Izdvajamo da je u njemu Džumhur propustio četiri set lopte, od toga dvije vezane pri vodstvu od 6:5 na servis protivnika. U tie-breaku je imao nove dvije prilike, ali je i to propustio, što je Donskoy iskoristio i set sa 11:9 u 13. igri riješio u svoju korist. 

U drugom setu Damir je brzo uzvratio. Napravio je tri breaka (6:3, Rus jedan break, op. a.) i meč odveo u treći set. 

Kada smo očekivali rutinski posao u trećem setu, Džumhur je zakazao i to odmah na početku kada je Donskoy napravio break. Poslije toga svaki teniser je bez većih problema držao svoj servis, što je u konačnici rezultatiralo pobjedom Donskoya od 2:1 u setovima (treći set 6:4). 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije