Džumhur savladao Pavlašeka i prošao u glavni žrijeb turnira

Radiosarajevo.ba
Džumhur savladao Pavlašeka i prošao u glavni žrijeb turnira
EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u Beču nakon što je danas u teškom meču savladao Adama Pavlašeka sa 2-1 u setovima.

Meč nije dobro počeo po Damira koji je svoj servis izgubio u trećem gemu i omogućio Pavlašeku prednost brejka, piše Sport1. Ipak, u nastavku seta Damir podiže nivo igre, a u sedmom gemu uspijeva oduzeti servis Pavlašeku i izjednačiti na 4-4. Set ulazi u tiebreak u kojem je Damir velikim dijelom dominirao, imao prednost od 5-1, a onda i 6-3, no ne uspijeva iskoristiti čak 3 vezane set lopte, a Pavlašek sa pet uzastopnih poena pravi veliki preokret i dobija prvi set sa 8-6 u tiebreaku.

U drugom setu Damir nije pravio istu grešku, već se fokusirao i zaigrao bolje, a u petom gemu uspijeva napraviti brejk koji je odmah potvrdio, spasivši dvije brejk lopte na svoj servis. Mogao je Damir i do duplog brejka u drugom setu, ali je Pavlašek u sedmom gemu spasio dvije brejk lopte i uspio zadržati priključak za Damirom, no bh. teniser je uspješno održavao prednost brejka do kraja seta dobivši ga rezultatom 6-4.

U trećem setu se odvijala velika borba, a Pavlašek je mogao napraviti odličnu prednost kada je na samom početku došao do tri vezane brejk prilike na servis našeg tenisera. Damir je spasio sve tri, osvojio taj gem, da bi u nastavku seta vidjeli još nekoliko brejk lopti. Prvo je Damir morao spašavati svoj servis gem pri rezultatu 3-2 za Pavlašeka kada je Čeh došao do još jedne brejk lopte, a nakon što ju je spasio, Damir je u izuzetno dugom narednom gemu došao do brejk prilike na servis Pavlašeka, no nije je iskoristio. Ključni detalj trećeg seta desio se u desetom gemu u kojem je Džumhur servirao za ostanak u meču. Pavlašek je došao do 00-30 i bio udalejn dva poena od pobjede, ali Džumhur osvaja četiri poena uzastopno, dobija taj gem, potom pravi brejk u narednom i potvrđuje ga za plasman u glavni žrijeb ATP turnira u Beču.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije