Džumhur: Sanjam Wimbledon

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Sanjam Wimbledon
Damir Džumhur (Foto: tsbih.ba)

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, koji je u nedjelju osvojio naslov juniorskog prvaka Evrope, u ponedjeljak je sletjeo na sarajevski aerodrom.

Na aerodromu su ga dočekali rodbina, prijatelji i predstavnici medija.

Vezano: Damir Džumhur prvak Evrope

Damir je rođen 20. maja 1992. godine u Sarajevu, a trenunto je treći teniser na juniorskoj ITF listi.

"Presretan sam jer je rezultat koji sam ostvario u Švicarskoj najveći u mojoj karijeri, ali će biti i prekrenica kada je u pitanju moja budućnost", rekao je Džumhur za Oslobođenje i dodao da je iskustvo sa Wimbledona, Roland Garrosa i na Davis kupu sa bh. selekcijom mnogo uticali na njegov nastup na EP.

Situacija svih sportista u Bosni i Hercegovini je teška, pogotovo zbog male pomoći nadležnih organa, ali i same države. Ministarstvo civilnih poslova BiH je tniskom savezu naše zemlje za ovu godinu izdvojio svega 20.000 KM.

"Neću se mnogo zamarati budućnošću jer znam da mi je dodatni pritisak bespotreban", rekaop je Damir kojeg već naredne sedmice olekuje Evropsko ekipno prvenstvo u Češkoj i Olimpijske igre mladih u Singapuru.

Najveća želja ovom mladom teniseru je osvojiti jedan od četiri velika svjetska turnira.

"Veliki turniri su još daleko, ali mi to ne smeta da razmišljam o njima. Sada me očekuje osvajanje ATP bodova i napredak na listi najboljih igrača svijeta, te vjerujem kako ću nastaviti u sličnom ritmu", rekao je za Oslobođenje Džumhur koji je trenutno je 1.065. igrač ATP liste, što ga čini petim najboljim bh. teniserom na ovoj listi.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije