Džumhur prokockao veliku šansu i ostao bez plasmana u glavni žrijeb turnira u Pekingu

Radiosarajevo.ba
Džumhur prokockao veliku šansu i ostao bez plasmana u glavni žrijeb turnira u Pekingu
Foto: Arhiv / Damir Džumhur

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, prokockao je veliku šansu i ostao je bez plasmana u glavni žrijeb ATP turnira u Pekingu nakon što je izgubio od Britanca Camerona Norriea u finalu kvalifikacija rezultatom 2:1 (1:6, 6:3, 6:4).

Džumhur je fantastično odigrao prvi set u kojem je dva puta oduzeo servis Britancu i na kraju je isti dobio sa 6:1. Odmah na startu drugog seta naš teniser je napravio brejk, ali je to prokockao tako što je Norrie u četvrtom i šestom gemu oduzeo servis Džumhuru što mu je bilo dovoljno da dobije set sa 6:3.

Bh. teniser je i u trećem odlučujućem setu imao brejk prednosti. Oduzeo je servis Britancu, koji je bio favorit u ovom meču, u šestom gemu, te je poveo sa 4:2. Norrie je ekspresno odgovorio istom mjerom, a zatim je zadržao servis i poravnao na 4:4.

U devetom gemu drugog seta britanski teniser je napravio novi brejk i poveo sa 5:4, a zatim je servirao za meč. Na servi Norriea Džumhur je imao tri vezane brejk lopte, koje je prokockao da se vrati u meč. Zatim je spasio dvije meč lopte, ali treću nije mogao i Norrie je dobio set sa 6:4, a time i meč sa 2:1, piše Scsport.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije