Džumhur ponovo savladao Berankisa i prošao u drugo kolo ATP-a

Radiosarajevo.ba
Džumhur ponovo savladao Berankisa i prošao u drugo kolo ATP-a
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je ostvario treću uzastopnu pobjedu nad litvanskim teniserom Ricardasom Berankisom, nakon što je u prvom kolu Beča savladao ga sa 2:0 u setovima

Džumhur je ponovo pobijedio Berankisa samo dva dana nakon finalnog duela u Moskvi.

Snage su odmjerili snage u prvom kolu Beča, a Džumhur je slavio rezultatom 6:4, 6:1.

Prvi set obilježio je veliki broj brejkova na obje strane, ali je pripao Džumhuru rezultatom 6:4. Damir je odlično ušao u meč i dva puta oduzeo servis Berankisu za vodstvo od 3:0, ali je Litvanac serijom od četiri gema preokrenuo rezultat na 4:3.

Damir potom poravnava na 4:4, a onda pravi ključni brejk u devetom gemu prvog seta koji mu donosi vodstvo od 5:4 i servis za set. Džumhur potvrđuje napravljeni brejk i dobija prvi set sa 6:4.

Početak drugog seta bio je identičan onome iz finala Moskve, kada je Berankis na startu napravio brejk i dominirao do kraja istog. Litvanac je dobio svoj servis gem, a onda došao do dvije vezane brejk prilike na Džumhurov servis, piše Sport1.ba.

Odgovor bh. tenisera bio je odličan i Damir spašava obje brejk prilike, a onda i dobija težak servis gem. Odmah nakon toga Džumhur oduzima Berankisu servis i potvrđuje napravljeni brejk za vodstvo od 3:1. Damir je imao potpunu kontrolu nad mečom u tim trenucima, da bi u šestom gemu napravio i drugi brejk koji mu je donio prednost od 4:1 u drugom setu. Do kraja meča, Džumhur je održao dva brejka prednosti, dobio drugi set sa 6:2 i plasirao se u narednu rundu turnira u Beču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije