Džumhur nakon žrijeba: Japan je bio najgori mogući protivnik za nas

Radiosarajevo.ba
Džumhur nakon žrijeba: Japan je bio najgori mogući protivnik za nas
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u play offu za Svjetsku grupu ovog takmičenja igrat će protiv reprezentacije Japan odlučeno je voljom žrijeba danas u Londonu.

S obzirom na to da su Japanci domaćini, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur rekao je kako je to za našu selekciju uz Australiju najgori mogući protivnik.

"Što se tiče žrijeba, iskreno, svi smo nekako priželjkivali Švicarsku, Mađarsku, pa čak i Srbiju iz više razloga. Jedan od tih razloga je da bi ostali u Evropi i da ne bi putovali daleko. Po meni, najgori izbor je bio igrati sa Japanom ili Australijom u gostima. Igrati kući sa njima mislim da je ok, ali ići na tako dalek put, naročito poslije US Opena i pred kraj sezone, neće biti nimalo lagano", rekao je Džumhur i dodao:

"Šta je tu je, igramo protiv Japana u gostima, očigledno težak žrijeb. Sve zavisi od Keija Nishikorija, da li će biti spreman da igra. Mislim da je 99% sigurno da on igra, s obzirom da je pred domaćom publikom. Imaju solidne dubl igrače, a i drugi igrač im nije loš. Pretpostavljam da će biti tvrda podloga zbog Nishikorija. Borit ćemo se, bit će teško, ali nije nemoguće, dat ćemo sve od sebe. Prvi put igramo play off za Svjetsku grupu i nadamo se da ovaj put možemo napraviti nevjerovatan uspjeh i proći u Svjetsku grupu, što bi bio zaista ogroman ogroman rezultat, kako za nas igrače, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu", istaknuo je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije