Džumhur nakon Roland Garrosa: Još uvijek se sjetim meč lopte protiv Zvereva

AA
Džumhur nakon Roland Garrosa: Još uvijek se sjetim meč lopte protiv Zvereva
FOTO: Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, nakon odličnog nastupa na Roland Garrosu, vratio se u Sarajevu odakle će ubrzo otputovati za Beograd, gdje će se sedam dana pripremati za nastavak sezone.

U Parizu je u trećem kolu odigrao fenomenalan meč protiv trenutno trećeg tenisera svijeta Alexandera Zvereva, ali je na kraju ipak izgubio s 2:3 u setovima. Kolika je žal za propuštenom prilikom da savlada jednog od najboljih tenisera svijeta, dovoljno ilustruje činjenica da se Džumhur još uvijek sjeti meč lopte, koju nije realizovao u tom ogledu.

Dosadašnjim dijelom sezone Džumhur je zadovoljan, a posebno posljednjim periodom u kojem je, kako kaže, dostigao jako dobru formu, što je i pokazao na Roland Garrosu.  

"U dosadašnjem dijelu sezone bilo je uspona i padova. To je normalno, jer teniska sezona traje jako dugo, teško je održavati konstantu. Čak i najbolji teniseri imaju uspone i padove", kazao je Džumhur.

Dodao je da je početak bio dosta dobar, kada je stigao do trećeg kola Australian Opena i odigrao nekoliko dobrih turnira u Evropi.

"Sve je bilo dobro do Marseillea gdje sam se razbolio. Potom sam igrao dva turnira pod visokom temperaturom. Upravo zbog toga što sam igrao pod temperaturom to mi je otežalo taj period", naglašava najbolji bh. teniser i dodao:

"Nakon serije vezanih poraza i loše serije uspio sam da ostvarim pobjedu u Madridu i od tada se moja forma diže. Onda sam imao loš žrijeb, prvo Del Potro u Madridu, pa Nadal u Rimu i onda Zverev u trećem kolu Roland Garrosa, sve najbolji igrači ove sezone. Uspio sam da pokažem da sam u dobroj formi i rezultati će doći ako nastavim ovako igrati", optimista je Džumhur.

Iako ističe da što prije želi zaboraviti Roland Garros i okrenuti se novim izazovima, ističe da je teško ne osvrnuti se za mečom protiv Zvereva.

"Na Roland Garrosu sam ostvario cilj. Prva dva kola sam očekivano prošao, a znamo da nije uvijek sve tako u tenisu. Ima velikih mečeva koji s gube. Protiv Zvereva sam pokazao još jednom da mogu da igram s najboljim igračima, na najvećim turnirima koji su u najboljoj formi. Zverev je uz Nadala trenutno u najboljoj formi. Iako je 1997. godište i izuzetno je mlad zaista pravi nevjerovatne rezultate. Mislim da sam tokom većeg dijela meča bio bolji igrač, ali nisam na kraju pobijedio. Naravno da ostaje velika žal za tim. Takav je tenis, jedna loptica promijeni puno toga. Još uvijek često pomislim na tu meč loptu", naglasio je Džumhur.

Za bh. tenisera nema odmora, jer ga u narednom periodu očekuju nastupi na travnatim turnirima, od kojih je Wimbledon najzvučniji. Prethodno će igrati u Queensu na turniru iz serije 500, a u zavisnosti od rezultata u Engleskoj planira nastupiti i u Antalyji, nakon čega slijedi Wimbledon.

"Ne želim davati neke prognoze, cilj mi je na Grand Slamu proći prva dva kola i pokušati dalje. Želim samo igrati dobro i rezultati će doći", zaključio je Džumhur.

Džumhur je trenutno 29. igrač svijeta, ali će zahvaljujući tome što je na Roland Garrosu plasmanom u treće kolo osvojio 80 bodova na sljedećoj ATP rang listi biti 28.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije