Džumhur može postati svjetska klasa

Radiosarajevo.ba
Džumhur može postati svjetska klasa


Nakon što je najperspektivniji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio bronzanu medalju na Olimpijadi mladih u Singapuru izjavio da je veoma sretan što je on prvi sportista koji je BiH donio medalju s Olimpijade mladih.

"Jako sam sretan jer je ovo prva medalja za Bosnu i Hercegovinu. Pokušao sam odigrati najbolje što znam i dao sam sve od sebe. Igrao sam vrlo pametno i iskoristio sam svoje šanse", izjavio je Džumhur.

Ovom trijumfu radovali su se i mnogi Džumhurovi sunarodnjaci, kojima je ulio nadu da ćemo u narednim godinama imati sjajnog predstavnika na međunarodnim takmičenjima i koji će ovoj zemlji, nadamo se, donijeti još mnogo odličja.

"Damir Džumhur može postati svjetska klasa, ako nastavi raditi kao dosad" izjavio je Juan Maria Tintore u razgovoru za list San, te dodao kako kvaliteta ne nedostaje kada je riječ o bh. tenisu.

Inače, Tintore je veliki prijatelj Sarajeva i predsjednik Kraljevskog teniskog kluba Barcelona, kojem će danas biti uručeno priznanje "Počasni građanin Grada Sarajeva", jer je svojim zalaganjem i ljubavlju prema Sarajevu učinio mnogo na oživljavanju teniskog sporta.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije