Damir Džumhur poražen od Ive Karlovića

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur poražen od Ive Karlovića
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u drugom kolu ATP turnira iz serije 250 u Budimpešti igrao protiv hrvatskog tenisera Ive Karlovića. Slavio je Karlović s 2:1, po setovima 6:1, 4:6 i 6:4.

Karloviću su trebale svega 22 minute igre da prvi set riješi u svoju korist. U četvrtom gemu prvog seta Karlović je napravio prvi break i poveo s 3:1. Potom je teniser iz Hrvatske napravio još jedan break i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:1.

Drugi set pripao je Sarajliji. Breaka nije bilo sve do osmog gema drugog seta, a onda Ivo na svoj servis nije osvojio niti jedan poen. Damir je iskoristio prvu od tri vezane break lopte i poveo s 5:3 u drugom setu. Uspio je potvrditi break i izjednačiti rezultat u meču.

Sve do desetog gema trećeg seta nismo vidjeli niti jednu break priliku, a onda je Ivo Karlović došao do dvije vezane break lopte, iskoristio prvu i riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:4. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije