Džumhur i Pavić poraženi u četvrtfinalu dubla

Radiosarajevo.ba
Džumhur i Pavić poraženi u četvrtfinalu dubla

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio da se plasira u polufinale turnira na Olimpijadi mladih u Singapuru u konkurenciji parova, javila je Fena.

Džumhur je u paru s Hrvatom Matom Pavićem u četvrtfinalu dubla poražen od britansko/češke kombinacije Golding/Vesely sa 7:6 (7/3), 7:5.

Mladi bh. teniser takmičenje u Singapuru nastavlja već sutra, kada će u četvrtfinalu singla igrati protiv Mađara Zsige.

Podsjetimo, u paru s Hvratom Matom Pavićem u 1. kolu dubla pobijedio indijsko/filipinski par Yuki Bhambri/Jeson Patrombon sa 6:7 (3/7), 7:5, 10:4.

Džumhur u četvrtfinalu igra protiv Mađara Mate Zsiga

Mladi bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira na Olimpijadi mladih u Singapuru.

Plasman u drugo kolo u kojem je savladao Rusa Mikhaila Birjukova sa 6:4, 6:1, postigao je preko pobjede nad Japancem Yasutakom Uchiyamom sa 7:5, 6:2.

Protivnik osamnaestogodišnjem Sarajliji u četvrtfinalu bit će sedmi nosilac, Mađar Mate Zsiga.

Pored Džumhura, BiH na Prvoj olimpijadi mladih još predstavljaju Eldin Omerović i Milica Savić u judou, atletičarka Melika Kasumović i plivač Damir Alić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije