Džumhur i Bašić saznali protivnike, Damir i dalje upitan za prvo kolo

Fena
Džumhur i Bašić saznali protivnike, Damir i dalje upitan za prvo kolo
FOTO: Facebook / Damir Džumhur

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u prvom kolu posljednjeg Grand slam turnira sezone, US Openu igrat će protiv Srbijanca Dušana Lajovića, odlučeno je današnjim žrijebom.

Džumhur je postavljen za 24. nosioca u New Yorku, a brani 90 bodova sa prošlogodišnjeg turnira kada je došao do trećeg kola. Ovo će biti prvi međusobni meč Džumhura i Lajovića, a pobjednik će u drugom kolu igrati s boljim iz duela Cameron Norrie (VBr) - Jordan Thompson (Aus).

Inače, nastup Džumhura u prvom kolu i dalje je upitan, s obzirom na to da je zbog bolova u leđima predao meč drugog kola na turniru u Vinston Salemu američkom igraču Tennysu Sandgrenu.

Drugi bh. teniser Mirza Bašić na startu US Opena igrat će protiv devetog nosioca Austrijanca Dominika Thiema. Bašić i Thiem također se nisu dosad sastajali. Pobjednik tog meča u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Denis Istomin (Uzb) - Steve Johnson (SAD).

Turnir počinje 27. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije