Džumhur i Bašić napredovali na ATP listi, težak zadatak za Sarajliju u Dubaiju

Fena
Džumhur i Bašić napredovali na ATP listi, težak zadatak za Sarajliju u Dubaiju
Najbolji bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić zabilježili su napredak na novoj ATP listi.

Džumhur je bolji za dva mjesta i trenutno je rangiran na 77. poziciji, dok je Bašić napredovao za tri mjesta i zauzima 227. poziciju.

Aldin Šetkić je na 255. mjestu, dok je Tomislav Brkić bolji za 39 pozicija i trenutno se nalazi na 389. mjestu. Na čelu liste nalazi se Britanac Andy Murray, ispred Srbina Novaka Đokovića i Švicarca Stana Wawrinke.

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ove sedmice nastupit će na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od 2,85 miliona dolara.

Sarajlija je imao težak žrijeb, a u prvom kolu odmjerit će snage s jednim od najboljih igrača na svijetu Švicarcem Stanom Wawrinkom, trećim igračem na ATP listi i drugim nosiocem turnira.

Pobjednik ovog meča u drugom kolu sastat će se s boljim iz susreta Marcel Granollers - Jiri Vesely.

Mirza Bašić i Aldin Šetkić nastupit će na ATP Challengeru u Wroclawu, vrijednom 85.000 eura. Bašić se u prvom kolu sastaje s Čehom Vaclavom Safranekom, dok Šetkić igra protiv Aleksandra Nedovjesova. Nastupi bh. tenisera očekuju se u utorak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije