Džumhur danas protiv Đokovića: Ovako je izgledao njihov prvi susret prije 10 godina

A. S.
Džumhur danas protiv Đokovića: Ovako je izgledao njihov prvi susret prije 10 godina
Foto: Facebook / Đoković i Džumhur prije 10 godina u Monte Carlu

Damiru Džumhuru će se danas, nešto iza 13 sati, ostvariti dječački san - odigrat će meč protiv Novaka Đokovića, jednog od najvećih tenisera svijeta i jednog od njegovih najboljih prijatelja. 

Novak Đoković protiv Damira Džumhura u osmini finala

Džumhur u trećem kolu turnira u Parizu: Bh. teniser razbio Grka Tsitsipasa

Sudbina je htjela da se sastanu na Mastersu u osmini finala u Parizu, a njihov prvi susret bio je prije 10 godina na Mastersu u Monte Carlu.

Đoković i Džumhur prije 10 godina u Monte Carlu - undefined

Foto: Facebook: Đoković i Džumhur prije 10 godina u Monte Carlu

Džumhur je do sada u karijeri igrao protiv dva od četiri najveća tenisera - Špancem Rafaelom Nadalom i Švicarcem Rogerom Federerom. Danas će u notesu biti upisan i Đoković i ostaje još samo Andy Murray.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Damir Dzumhur (@damirdzumhur) on

Đoković je uoči duela protiv Džumhura apsolutni favorit. U MOZZART kladionici  kvota na pobjedu Džumhura iznosi 11, kvota na pobjedu Đokovića 1.02, a zanimljiva je opklada i na zbroj gemova (više od 17.5 kvota 1.55) Pogledajte kompletnu ponudu na ovaj meč.

Ako i ne pobijedi u meču protiv srbijanskog tenisera koji je četiri puta osvajao Masters u Parizu (2009, 2013, 2014. i 2015.), najviše u historiji ovog prestižnog turnira, Džumhur će dobro "podebljati" svoj bankovni račun.

U slučaju poraza, Džumhur je već osigurao 63.435 eura, a ako ostvari pobjedu zaradit će 122.160 eura.  Na ATP listi u slučaju poraza ostat će na 48. mjestu, a ako kojim slučajem Sarajlija osvoji turnir u Parizu ostvarit će plasman karijere - bit će 17. igrač svijeta (ranking karijere je 23.).

U ovoj godini omjer pobjeda i poraza kod Đokovića je stigao 47-11, a Džumhur je u negativnom skoru 25-30. 

Meč između Đokovića i Đumhura ne bi trebao početi prije 13 sati, jer od 11 sati prije njih počinje prvi današnji dvoboj osmine finala između Marina Čilića i Bugarina Grigora Dimitrova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije