Joao Sousa bolji od Damira Džumhura u prvom kolu Roland Garrosa

Radiosarajevo.ba
Joao Sousa bolji od Damira Džumhura u prvom kolu Roland Garrosa
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Roland Garrosa od Portugalca Joaoa Souse rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 6:7 (10:8), 4:6 i 5:7.

Odlično je Džumhur otvorio meč. Već u prvom gemu uspio je doći do breaka. Iskoristio je prvu priliku i poveo s 1:0. Uspio je u narednom gemu potvrditi break bez izgubljenog poena, a isto je napravio i u četvrtom gemu prvog seta.

Nastavio je Džumhur s dobrom igrom, pa je nakon 20 minuta igre u prvom setu došao do vodstva rezultatom 4:2.

Do novog breaka Džumhur dolazi u sedmom gemu, a potom uspijeva zadržati svoj servis i tako rješava prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Sousa bolje otvara drugi set, pravi break u drugom gemu i dolazi do vodstva od 3:0 nakon samo deset minuta igre u drugom setu. Nastavio je Džumhur s očajnom igrom u drugom setu, pa je Sousa brzo došao do prednosti od 5:0.

Potom je Džumhur zaigrao kao preporođen. Kada su svi pomislili da je drugi set riješen naš najbolji teniser je napravio dva breaka, sačuvao svoj servis i došao do 5:5. Potom su oba tenisera sačuvala svoj servis, a bolji je u tie-breaku (10:8) bio Portugalac i izjednačio rezultat na 1:1.

U trećem setu prvu break priliku imao je Sousa. Nije je iskoristio, ali je do novih prilika došao u sedmom gemu. Nakon što je Džumhur spasio dvije vezane break prilike, Sousa je došao do još jedne i poveo sa 4:3. Do kraja trećeg seta Portugalac je uspio zadržati prednost i povesti sa 2:1 u meču. 

Već u prvom gemu četvrtog seta Džumhur se mučio, ali je uspio spasiti pet break lopti i povesti sa 1:0. Ipak u petom gemu Sousa koristi break priliku i dolazi do vodstva rezultatom 3:2. Nije Portugalac uspio potvrditi break, pa se Džumhur vratio u meč i četvrti set. Sousa novi break pravi u 11. gemu četvrtog seta. Ovog puta nije dozvolio re-break i slavio je s 3:1. 

Roland Garros, 1. kolo:

Damir Džumhur - Joao Sousa 1:3 (6:2, 6:7, 4:6, 5:7)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije