Damirovo treće ATP finale: Bosanskohercegovački derbi u Moskvi pripao Džumhuru

Radiosarajevo.ba
Damirovo treće ATP finale: Bosanskohercegovački derbi u Moskvi pripao Džumhuru
U prvom bosanskohercegovačkom ATP polufinalu snage su danas u prijestolnici Rusije odmjerili Damir Džumhur i Mirza Bašić. Slavio je Džumhur s 2:0, po setovima 6:0 i 7:6 (11:9).

Džumhur je već u drugom gemu prvog seta došao do break i poveo s 2:0. Uspio je Džumhur potvrditi break i nakon samo par minuta igre bilo je 3:0 za najboljeg bosanskohercegovačkog tenisera.

Već u narednom gemu Džumhur je napravio i drugi break i došao do velikih 4:0 u prvom setu. U petom gemu prvog seta Bašić je došao do dvije vezane break lopte, ali ih nije iskoristio pa je Damir ekspresno došao do 5:0.

Napravio je Džumhur u šestom gemu i treći break na meču i za samo 21 minutu igre riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:0.

Džumhur je poveo na otvaranju drugog seta, ali je i Bašić uspio osvojiti svoj prvi gem u meču i izjednačiti na 1:1. Oba tenisera su i u naredna tri gema zadržala svoj servis, a nakon petog gema Bašić se žalio na povredu ramena, pa je kratko intervenisao i doktor.

Nije to ostavilo mnogo traga na Bašićevu igru, pa je Mirza uspio izjednačiti na 3:3 u drugom setu. Breaka nije bilo ni u naredna četiri servis gema, pa je u drugom setu rezultat bio 5:5. Fantastičan tenis vidjeli smo u 12. gemu drugog seta. Bio je to gem u kojem je Mirza spasio čak osam meč lopti i izborio tie-break. 

Bašić je bolje otvorio tie-break i poveo s 2:0. Ipak Džumhur je uspio uzvratiti i doći do 4:2. Nije se Mirza predavao, pronašao je svoju igru i izjednačio na 5:5. Potom je Damir došao do prve meč lopte na svoj servis, ali je Bašić uspio spasiti i devetu meč loptu i izjednačiti na 6:6 u tie-breaku. 

Desetu meč loptu Bašić je spasio kod rezultata 7:6 za Džumhura u tie-breaku, a potom je došao i do prve set lopte (8:7). Damir je prvu spasio, a potom i drugu, pa je rezultat u tie-breaku bio 9:9. Damir je iskoristio 11. meč loptu i riješio tie-break u svoju korist rezultatom 11:9. 

Džumhur će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Mannarino - Berankis. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije