Druga pobjeda Kim Clijsters na ovogodišnjem Wimbledonu

Radiosarajevo.ba
Druga pobjeda Kim Clijsters na ovogodišnjem Wimbledonu

Pobjeda Kim Clijsters u meču protiv hrvatske teniserke Karolin Šprem (foto: Getty Images)


U 2. kolu ovogodišnjeg Wimbledona belgijska teniserka Kim Clijsters pobijedila je teniserku iz Hrvatske , Karolinu Šprem, sa sigurnih 6:3, 6:2, te tako osigurala treći krug takmičenja.

Meč je trajao jedan sat i 13 minuta, a ne treba čuditi da je Šprem imala čak više izravnih poena (23-20), ali klasična igra hrvatske teniserke je i donijela mnogo više neforsiranih pogrešaka, kao i onih prisilnih.

Na početku je meča Šprem je prva došla do break-prilika. Imala ih je tri (15-40 i prednost) kod 1:1. Nakon što to nije iskoristila upala je u probleme u idućem gemu. Taj jedan break odlučio je prvi set.

U drugom setu je Šprem povela 1:0, samo da bi nakon toga ispustila pet gemova zaredom. Uspjela je do kraja 25-godišnja hrvatska teniserka osvojiti jedan gem i time se oprostiti od trećeg Grand Slam turnira godine.

Ovo peti meč u karijeri 8.teniserke na svijetu i 104. te peta pobjeda Belgijanke. Zanimljivo je da baš nikada Šprem nije osvojila niti jedan set u tim mečevima

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije