Drama u Australiji: Ekstremno otrovna zmija upala na teren, sudija prekinuo meč

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Australiji: Ekstremno otrovna zmija upala na teren, sudija prekinuo meč
Foto: EPA-EFE / Thiem i Nadal / Ilustracija

Veoma otrovna zmija, istočna smeđa otrovnica, prekinula je meč Dominica Thiema na turniru u Brisbaneu, kad je upala na teren i izazvala prekid meča.

Bivši svjetski broj 3 je igrao protiv mladog Australijanca Jamesa McCaiba u subotu, 30. decembra, i izgubio je prvi set 6:2.

Taman je krenuo da se vraća u meč kad su gledaoci na terenu ugledali zmiju, prenosi The Guardian.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Pozvano je osiguranje, sudija je prekinuo meč, a na kraju je pozvan i hvatač zmija, koji je zmiju - za koju se ispostavilo da je ekstremno otrovna istočna smeđa zmija dugačka oko pola metra - na kraju i uhvatio.

Meč je zatim nastavljen, Thiem je spasio tri meč poena u drugom setu, da bi na kraju okrenuo meč i pobijedio sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:4).

Istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) je vrsta ekstremno otrovne zmije iz porodice Elapidae. Ona se viđa u istočnoj i centralnoj Australiji, kao i na Novoj Gvineji. Može da naraste do dva metra, a smatra se da je njen otrov drugi najjači na svijetu, odmah iza otrova taipana.

U Australiji su relativno česti slučajevi smrti poslije ujeda ove zmije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije