Đoković: Vatra, ljubav i strast prema tenisu gore u meni

Radiosarajevo.ba
Đoković: Vatra, ljubav i strast prema tenisu gore u meni
Ilustracija/Arhiv / Nole bez većih problema prošao dalje
Prvi teniski Grand Slam turnir sezone počet će u ponedjeljak u australijskom Melbourneu, a na teren će se vratiti i šestostruki osvajač Australian Opena Novak Đoković.

Srbijanski teniser propustio je šest mjeseci tenisa, a posljednji meč odigrao je u četvrtfinalu Wimbledona protiv Tomaša Berdycha, kada je morao predati meč Čehu.

"Drago mi je što se vraćam tenisu i što ću ponovo moći da se takmičim na visokom nivou. Propustio sam mnogo toga. Ako budem mentalno i fizički na visokom nivou znam da mogu daleko dogurati na Australian Openu. Da li je moj pristup drugačiji nego ranije? Vjerovatno jeste, ali je uzbudljivo. Volim ovaj sport zaista. Vatra, strast i ljubav prema tenisu još gore u meni", rekao je Đoković i dodao:

"Nisam bio na operaciji lakta, nego sam ga liječio. Želio sam igrati u Dohi i Abu Dhabiju, ali povreda nije bila u potpunosti zaliječena. Ni sada lakat nije maksimalno oporavljen, ali ide na bolje. Nadam se da ću biti 100 posto spreman", rekao je Đoković.

U prvom kolu Australian Opena Đoković će igrati protiv Amerikanca Donalda Younga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije