Đoković u dramatičnom meču pobijedio Alcaraza pa priznao: 'Ovo je bio jedan od najtežih u životu...'

0
Radiosarajevo.ba
Đoković u dramatičnom meču pobijedio Alcaraza pa priznao: 'Ovo je bio jedan od najtežih u životu...'
Foto: X.com / Novak Đoković

Skoro četiri sata trajala je epska bitka u finalu ATP turnira u Cincinnatiju. U finalu slavio je Novak Đoković 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4) protiv Carlosa Alcaraza i stigao do svog trećeg naslova u Cincinnatiju.

Bilo je ovo najduže finale u historiji Cincinnatija i sjajna uvertira za nadolazeći US Open.

A Đoković je veliku pobjedu proslavio na spektakularan način, poderavši majicu nasred terena uz urlik kojim je pokazao koliko mu je ova pobjeda značila.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

"Ludo, ne znam što drugo reći. Bio je ovo jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nevjerovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Zbog ovakvih mečeva nastavljam igrati i raditi svakoga dana", rekao je Đoković nakon meča.

"Vidjeli ste, nema se tu što reći. Svako ko je gledao ovaj meč mogao je vidjeti da rivalitet postaje sve bolji. Nevjerovatan je igrač, tako je mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujućim trenucima", rekao je srbijanski teniser, pa se u nastavku nastavio izravno obraćati Alcarazu.

"Svi smo ponekad ostali bez riječi zbog onoga što radiš na terenu i izvan njega. Čestitam ti na svemu dosada. Mnogi nisu nikada uspjeli doći do nivoa na kom si sada. Puno sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone. Dječače, ti nikad ne odustaješ. Volim to kod tebe. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugoga je lud i nadam se da ćemo igrati u New Yorku za nekoliko sedmica. To bi bilo lijepo. Za publiku, a ne znam je li bi bilo dobro za mene, dodao je Đoković.

"Bit će mi teško pričati, ali dat ću sve od sebe. Čestitam Novaku, nevjerovatno je igrati protiv tebe, biti s tobom na terenu. Kakav je ovo bio meč. Ali učim puno od šampiona poput tebe. Moj brat je ovdje, sjajno je imati te ovdje i imati tvoju podršku. Zbog tebe sam svaki dan bolji čovjek, hvala što si uz mene. Cincinnati, ne mogu reći dovoljno hvala, bili ste divni prema meni. Cincinnati voli mene, ja volim Cincinnati. Vratit ću se jači", izjavio je Alcaraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije