Đoković razbio Murraya i osvojio Australian Open

Radiosarajevo.ba
Đoković razbio Murraya i osvojio Australian Open
Fenomenalni Novak Đoković po drugi put je šampion Australian Opena! Srbijanski teniser je u finalu održao čas tenisa velikom prijatelju Andyiju Murrayu slavivši sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:3) kako bi došao do drugog grend-slema u karijeri!
 
Đoković je tako postao prvi teniser još od 1993. godine kojem je pošlo za rukom da veže titulu na Davis Cupu, a zatim i sezonu otvori trijumfalno na Australian Openu, piše Blic.rs.
 
On je od početka riješio da nametne svoju igru i čestom promjenom ritma kao protiv Rogera Federera u polufinali stigne do željene prednosti. Iako su oba tenisera uspješno čuvala svoj servis tokom prvog seta Đoković je bio ozbiljniji i agresivniji rival što mu se na kraju isplatilo u desetom gemu kada je došao do ključnog brejka za prvi set posle sat vremena igre - 6:4.
 
Ne samo da je nastavio u istom ritmu već je i podigao nivo igre potpuno ostavivši Murraya zatečenim stanjem na terenu. Britanac je djelovao potpuno sporo, rastrzano, a i servis koji ga je dobro služio tokom turnira je potpuno zakazao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije