Đoković pobijedio Runea za 'broj 1' na kraju godine i magičnih 400 sedmica na vrhu

4
Radiosarajevo.ba
Đoković pobijedio Runea za 'broj 1' na kraju godine i magičnih 400 sedmica na vrhu
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković obezbijedio je prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri, nakon što je sinoć u prvom kolu "Zelene grupe" završnog Mastersa u Torinu poslije velike borbe pobijedio Danca Holgera Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Đokoviću je prije početka turnira u Torinu bila neophodna samo jedna pobjeda da bi obezbijedio prvo mjesto na kraju sezone i uspio je to poslije više od tri sata velike borbe.

Rune, trenutno 10. reket svijeta, odigrao je vrhunski meč. Sjajno je odolijevao Đokoviću i meč odveo u treći set, no Srbijanac je po ko zna koji put pokazao zašto je klasa za sebe.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Đoković je rekordni osmi put u karijeri obezbijedio prvo mjesto na kraju godine, ali i "probio" magičnu brojku od 400 sedmica na vrhu ATP liste, odnosno sad ima obezbijeđenih najmanje 406.

"Htio sam odmah da dobijem prvi meč i obezbijedim 'broj 1' na kraju godine, sam sebi sam stavio taj pritisak, ali sam uspio i 'rasteretio' sam se za nastavak turnira", rekao je Đoković i dodao:

"Bio je težak meč, uvijek je tako protiv Runea, igrao je sjajno. Imao sam taj pad u tie-breaku drugog seta, ali sam treći odigrao sasvim solidno. Cilj je ispunjen i sve sada preko je bonus".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije