Đoković otkazao Monte Carlo zbog povrede koljena

Radiosarajevo.ba
Đoković otkazao Monte Carlo zbog povrede koljena

Srpski teniser Novak Đoković, nepobjedivi igrač u 2011. godini, sljedeće sedmice neće nastupati na jakom ATP turniru Masters serije 1000 u Monte Carlu, koji se igra na zemljanim terenima.

Teniser, koji je ove godine ostvario 24 pobjede u isto toliko nastupa, je otkazao turnir zbog ozljede koljena. Nešto više oko toga, na primjer koliko će duga biti pauza, se trenutačno ne zna

- Ovo je težak udarac za mene. Znam da nisu zadovoljni time ni organizatori turnira, ni moji navijači, ali ovo je ipak najviše pogodilo mene - rekao je drugi teniser svijeta, koji je ove godine osvojio sva četiri turnira na kojima je nastupao (Australian Open, Dubai, Indian Wells i Miami).

Prošle je godine Đoković u Monte Carlu dogurao do polufinala gdje je izgubio od Fernanda Verdasca. Ove će, pak, godine tako prvi nosilac turnira biti branilac naslova Rafael Nadal, a drugi Roger Federer.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije