Đoković o povratku na 'mjesto zločina': 'Prevrnuo mi se stomak'

0
Radiosarajevo.ba
Đoković o povratku na 'mjesto zločina': 'Prevrnuo mi se stomak'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković obratio se medijima uoči nastupa na Australian Openu.

Tema australijskog hotela u kojem je Đoković bio smješten tokom pandemije uvijek je aktuelna kada se srbijanski teniser vrati u Melbourne.

Sada već godinama kasnije, nije odlučio da se još jednom vrati na to mjesto.

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

"Nisam bio tamo (hotel gdje su ga zatvorili). Kada sam se vraćao u Melbourne, došao sam na terminal gdje sam bio prije dvije godine. Vidio sam cijelu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni dio, čak i prepoznao čovjeka koji je bio tu. Bio je loš osjećaj, prevrnuo mi se stomak. Nisam bio do hotela, razmislit ću. Ne što imam strah, ali možda budem otišao. Ne znam da li je više iko tamo. Čovjek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minnesoti. Osjećam neku povezanost s njim. Razumijem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan", rekao je Đoković.

Upitan je i koga se najviše plaši od rivala, pored Carlosa Alcaraza.

"Samog sebe. Potom i ostali najbolji teniseri svijeta. Neki igrači će otići dalje od drugih, ali... Znamo šta Grand Slam predstavlja našem sportu. Uzbudljivo je biti dio ovoga", nastavio je Đoković i potom dodao da su njegovi ciljevi jasni.

"Nije tajna da verbalno iskazujem svoje ciljeve i otvoreno kažem da želim da osvojim Grand Slamove. Ništa drugačije nije ni ove godine. Volio bih da na isti način otvorim sezonu kao što sam većinu radio. Želim da, ako ne na nivou iz prošle godine, igram na onom koji mu je približan. Sezona je duga, imamo Olimpijske igre ove godine. Grand Slamovi, Olimpijske igre, to je veliki cilj", naglasio je.

Istakao je i da je povreda zgloba, koja ga je mučila na United Cupu, prošlost.

Podsjetimo, Đoković će u odbranu naslova i pohod na 11. titulu u Australiji krenuti duelom protiv hrvatskog tinejdžera Dine Prižmića (ATP 178.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije