Đoković o bolesti koja mu stvara probleme: Nije COVID, malo je zabrinjavajuće

6
Radiosarajevo.ba
Đoković o bolesti koja mu stvara probleme: Nije COVID, malo je zabrinjavajuće
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković ubilježio poraz

Novak Đoković je pao u finalu. Srbijanski teniser nije uspio da savlada Andreja Rubljova i da osvoji titulu na Serbia openu.

Poslije velike borbe i tri seta je poražen (6:2, 6:7, 6:0).

Đoković nije obradovao domaću publiku koja je u velikom broju došla da ga podrži, na terenu se zbog toga izvinio, prije svega zbog loše igre u tom trećem setu.

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

"Šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspio da pružim veću borbu. Čestitke Andreju koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa. Ono što imam da kažem jeste da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu da ispadnem. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone. Makar mi je ovo loše osjećanje stiglo u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Carlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman", rekao je Đoković.

Novak je potom bio upitan da prokomentariše da li je očekivao da će ostati bez energije u drugom setu.

"Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. Izgleda da je vrijeme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osjećao loše do drugog seta. Bio sam sretan da dobijem tie-break. Izašao sam poslije medicinskog time-outa i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. To nije prijatno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi videli u trećem setu, ali nije bilo moguće", dodao je Đoković.

Novak Đoković ostao bez trofeja - undefined

Foto: EPA-EFE: Novak Đoković ostao bez trofeja

Prisutne na konferenciji je zanimala kakva je priroda bolesti, prenose srbijanski mediji.

"Nije COVID, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je tijelo i metabolizam već nekoliko nedjelja. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osjećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godina. Treniram, radim stvari koje sam uvijek i radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na Touru. Nije stvar sa tijelom, samo je nešto što utječe na mene, ali iz nedjelje u nedjelju bit će sve bolje i bolje", dodao je Đoković.

Dotakao se još jednom odluke Vimbldona da zabrani učešće ruskim teniserima i teniserkama na tom grend slemu.

- U ratu je više patnje nego samo da izgubite pravo da se takmičite za novac. Život je važniji od svega. Ako pričamo o sportu, mnogi sportisti će patiti zbog te odluke. Što si niže pozicioniran, više ćeš se mučiti. Nije bitno da li je ATP, PTPA, možeš samo da izneseš saopštenje, ali to je to. Vlade odlučuju, lokalne federacija odlučuju. Ne možeš mnogo toga da uradiš. Ja se ne slažem sa ovom odlukom.

Na kraju meča Novak je na terenu okupio ljude koji su mu mnogo pomogli tokom karijere - Marjana Vajda, Gebharda Fila Griča, Miljana Amanovića i Nikolu Pilića.

Srbin je govorio o slovačkom stručnjaku sa kojim je imao sjajnu saradnju.

- Mnogo je Marjan putovao i prosto se umorio od putovanja. Zajedničkim sporazumom smo se rastavili. Mi smo to ozvaničili i zato jesmo organizovali ovaj događaj na terenu. Puno toga smo ostvarili u svetu tenisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije