Đoković: Ne mogu naći prave riječi, pred očima mi je posljednjih 15 mjeseci

Radiosarajevo.ba
Đoković: Ne mogu naći prave riječi, pred očima mi je posljednjih 15 mjeseci
EPA / Novak Đoković
Nakon pet sati i 21 minutu igre u drugom polufinalu ovogodišnjeg Wimbledona Novak Đoković je slavio protiv Španca Rafaela Nadala rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 7:6 (11:9), 3:6 i 10:8.

Nakon meča Đoković je rekao da je teško naći prave riječi i da je presretan zbog plasmana u finale nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana.

"Teško je naći prave riječi. Još uvijek prolazim kroz neke stvari u posljednjih 15 mjeseci i sve kroz šta sam prolazio da bih došao u finale i pobijedio sam najboljeg tenisera na svijetu. Igrao sam jedan od najdužih mečeva u karijeri i mogao je otići i na drugu stranu ovaj meč. Za ovakve mečeve, za ovo živite i radite.

Kada završite u 23 i morate da se vratite u 11 ujutro na trening, nije se lako smiriti i opusiti i doći u tu REM fazu sna. Adrenalin je veliki i jako je teško spavati. U finalu sam Wimbledona i to je veliko dostignuće za mene nakon svega što sam prošao", rekao je Đoković nakon meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije