Đoković na Instagramu pričao o - epigenetici, kosmičkoj alhemiji, anđelima...

Radiosarajevo.ba
Đoković na Instagramu pričao o - epigenetici, kosmičkoj alhemiji, anđelima...
PrtScr / Live sesija...

Srbijanski teniser Novak Đoković ponovo je iznenadio odabirom tema o kojima priča u javnosti, a ovaj put je to učinio na Instagramu gdje je imao prvu epizodu svog novog projekta -  Samosavladavanje...

Đoković je najavio da će svake srijede s prijateljem Chervinom Jafariehom razgovarati o različitim temama, kako bi pokušali da "poboljšaju opštu dobrobit i zdravlje ljudi i ovog puta su pričali o nameri i disciplini".

Zaguglate li "Chervin Jafarieh" dobit ćete brojne web stranice u kojima se on opisuje kao "jedan od najrespektabilnijih članova zajednice alternativnog zdravlja (?!), spiritualni vođa brojnih selebritija..."

Uglavnom, Đoković i Chervin su na Instagramu okupili oko četiri hiljade gledatelja u live prijenosu, a tehničke probleme na početku su pokušali da otklone velikim kristalom..........

Novak je kazao i kako je ovakav projekt pripremao godinama, a ponosan je što to radi sa Chervinom, koji, kako kaže Đoković, "zaista živi sve ono što priča". Inače, prije nego što se Chervin uključio, Novak je rekao da je dobio na mišićnoj masi, ali da ne želi da se skida na Instagramu da bi to i dokazao i pričao je više jezika pozdravljajući fanove iz celog svijeta.

Chervin i Novak su pričali o istinama, kako su sve istine ispravne, kako svi treba da težimo da postanemo najbolja verzija sebe i da postignemo viši nivo svijesti. Novak je potom dodao i da je "viša sila omogućila da se bavi tenisom", jer njegova porodica nije nikada dotakla reket.

Pričali su o epigenetici, kosmičkoj alhemiji, biologiji vjere, kako svojim mislima možemo da promijenimo tijelo, i kako isto ono što šaljete u svijet svojim mislima i postupcima dobijate zauzvrat spolja i od drugih. Vjeruju u holistički pristup životu, a govorili su o anđelima i zakonu privlačenja...

Shervin je pričao da je život bezgraničan i pun mogućnosti. "Samo je bitno da svoj život preuzmemo u svoje ruke a ne da prepuštamo sve drugima", navodeći krajnje bizaran primjer kako smo mi sami odgovorni za sopstveno zdravlje a ne zdravstveni radnici.

Komentari, primjerice, na portalu B92, većina od njih više od 140, složni su u jednom: "Nole, ovo ti nije trebalo."

Uz pitanja da li je ovo neka sprdnja i poruke "molim te, vrati se tenisu", jedan od najbolje ocijenjenih komentara glasi:

"Ne znam ništa o ovome o čemu pričaju, a i ne zanima me, iskren da budem... Ali, Novače, druže, dovoljno si bistar da znaš da ti se mjeri svaka izgovorena reč i da je vrlo važno šta govoriš javnosti... Ovo sigurno nije nešto čime čovek takvog rezimea treba da se bavi."

Podsjetimo, Đoković je nedavno došao u žižu javnosti kada je šokirao svijet izjavom da je "protivnik vakcina" (?!) i da nije siguran da li bi pristao da primi eventualnu vakcinu protiv koronavirusa...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije