Đoković iskreno: Bila je to katastrofa, loše sam igrao protiv Rogera

Radiosarajevo.ba
Đoković iskreno: Bila je to katastrofa, loše sam igrao protiv Rogera
Foto: EPA-EFE / Đoković i Ivanišević

Srbijanski teniser Novak Đoković je "napustio" London, barem finalni ATP Masters, nakon teškog poraza od Rogera Federera u borbi za drugo mjesto u grupi i plasman u polufinale.

Švicarac je bio bolji u svim segmentima igre.

Federer nakon četiri godine pobijedio Đokovića i plasirao se u polufinale Mastersa

Roger Federer nakon četiri godine uspio je pobijediti Novaka Đokovića! Sa 6:4, 6:3 pobijedio je srpskog tenisera u 3. kolu grupne faze završnog Mastersa i tako izboriti plasman u polufinale. Zajedno s njim među četiri najbolja će Austrijanac Dominic Thiem, dok Đoković završava natjecanje na trećem mjestu skupine.

"Puno toga u ovom meču nisam napravio kako treba, bila je to katastrofa da budem iskren. On je bio bolji u svim aspektima i zaslužio je pobjedu. Fantastično je servirao, dobro se kretao, imao je odličan return. Mislim da je sve ispravno radio. S druge strane, ja sam igrao previše neutralno. Nisam mu mogao da pročitati servis. Loše sam odigrao“, istaknuo je Đoković i dodao:

Meč je bio važan, kao i svakog puta kada se sretnem s Rogerom ili Rafom, bilo gdje na svijetu. Puno je uzbuđenja. Dvorana je bio puna, što je bilo lijepo vidjeti. Bilo je glasno, naelektrizirano. Atmosfera je bila dobra“.

Upitan smatra li da je poraz koji je u utorak pretrpio od Dominika Thiema utjecao na današnji meč, srbijanski teniser je kazao:

„Možda, a možda i ne. Ne znam. Psihološki je bilo teško izgubiti takav meč nekoliko večeri ranije. Odlično sam krenuo na ovom turniru. Fantastično sam se osjećao. Osvojio sam Pariz, stvarno sam dobro igrao. Izgleda da se promijenilo to kako se osjećam na terenu i moje samopouzdanje nije bilo na visokom nivou. Roger je to osjetio i odlično iskoristio“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije