Đoković i Murray bez izgubljenog seta

Radiosarajevo.ba
Đoković i  Murray bez izgubljenog seta


Novak Đoković i Andy Murray, jedni od glavnih favorita za krunu pobjednika na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Torontu, uspješno su započeli s nastupima.

Premda su obojica dobili mečeve u dva seta, nije im bilo lako. Posebno se to odnosi na Đokovića koji je protiv francuskog tenisača Juliena Benneteaua odigrao meč od dva sata i dvanaest minuta u kojem je drugi tenisač svijeta slavio 7:5, 7:5.

U meču su igrači kombinirano izgubili čak deset gemova na servis, Đoković četiri puta, a Benneteau šest. Inače, Francuz je imao priliku odvesti meč u treći set, ali je dva puta gubio prednost breaka u drugom setu.

Murray se protiv Belgijanca Xaviera Malissea mučio samo u prvom setu. I njegov suparnik je prvi došao do breaka, ali ga je Škot vratio kada je Malisse kod 5:4 servirao za prvi set. U tom trenutku se labilni
Belgijanac raspao.

Michael Llodra je, pak, pobijedio 14. nositeljica Nicolasa Almagra 7:6(5), 6:2, te je time došao u priliku igrati meč 3. kola protiv Rogera Federera. Prvi put će se ogledati u karijerama

ATP Toronto, 2. kolo:


Murray (4) - Malisse 7:5, 6:2

Đoković (2) - Benneteau 7:5, 7:5

Llodra - Almagro (14) 7:6(5), 6:2

Nalbandian - Robredo 6:3, 6:0

Dolgopolov - Južnij (12) 1:6, 7:6(4), 7:5

Davidenko (6) - Fognini 7:5, 6:1

Hanescu - Polansky 6:4, 7:6(4)

totalsport/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije