Divković i Novaković u trećem kolu EP-a za mlađe juniore

Radiosarajevo.ba
Divković i Novaković u trećem kolu EP-a za mlađe juniore

Marijana Novaković i Ivan Divković, koji su izborili plasman u treće kolo prvenstvu u tenisu za mlađe juniore (igrači do 16 godina) u Moskvi, javila je Fena.

Novaković, koja je bila slobodna u prvom kolu, u meču drugog kola pobijedila je Bugarku Borislavu Botusharovu sa 6:4, 6:1.

Ivan Divković je također u drugom kolu pobijedio Bugarina Vilina Petrova sa 6:3, 7:6 (7/5). U trećem kolu protivnik će mu biti Nika Dolidze iz Gruzije.

Poraze na startu takmičenja pretrpjeli su Nerma Čaluk i Faruk Bakalović. Čaluk je u prvom kolu poražena od Švicarke Megane Banco sa 2:6, 4:6, a Bakalović u drugom kolu od Bjelorusa Maksina Yersha sa 4:6, 1:6.

Čaluk i Novaković bile su sigurne u dublu, pobijedivši u prvom kolu moldavski par Ciobanu/Martinov sa 6:2, 6:1.

Divković i Bakalović su u prvom kolu dubla bili slobodni, a u drugom kolu sastat će se sa 11. nositeljima iz Izraela Botzer/Ram-Harel.

Kijametović i Resulović zaustavljeni na startu EP-a

Mladi bosanskohercegovački teniseri Aziz Kijametović i Mirza Resulović poraženi su na startu Evropskog prvenstva za igrače do 14 godina u Plzenu, javila je Fena.

Kijametović je poražen od Izraelca Tala Goldengorena sa 2:6, 3:6, a Resulović od Šveđanina Eliasa Ymera sa 0:6, 1:6.

Kijametović i Resulović okočnali su takmičenje i u dublu, gdje su u prvom kolu poraženi od španskog para Dominguez Alonso/Herrera sa 1:6, 1:6.

Damira Muminović i Dea Herdželaš bile su slobodne u prvom kolu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije