Del Potro izbacio Murrayja za jedan gem (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Del Potro izbacio Murrayja za jedan gem (VIDEO)

Argentinac Juan Martin del Potro pobijedio je Rogera Federera 6:2, 6:7(5), 6:3 u dvoboju 3. kola skupine A završnog turnira osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu.

Tom pobjedom je Del Potro izborio nastup u polufinalu turnira zajedno uz Rogera Federera, dok je miljenik domaće publike Andy Murray na kraju ispao zbog slabije gem razlike. Ili preciznije, zbog jednog gema!

Naime, sva su trojica igrača (Federer, Del Potro i Murray) skupinu okončala s omjerom pobjeda i poraza 2-1 uz identičnu set razliku 5-4. Tako je odlučivala gem razlika koja je svrstala Federera na vrh skupine zbog najboljeg omjera (+4, 44-40), a na drugo mjesto Del Potra (+2, 45-43). Murrayja je od polufinala dijelio samo jedan gem jer je on okončao s gem razlikom 44-43, a u slučaju da je imao istu gem razliku kao Del Potro, prošao bi dalje on a ne Argentinac budući ga je pobijedio u međusobnom meču.

Del Potru je pobjeda nad Federerom bila druga uzastopna i druga ukupno u osmom međusobnom meču. Slavio je prethodno argentinski tenisač u finalu ovogodišnjeg US Opena kada je nakon pet setova došao do svog prvog Grand Slam naslova.

Del Potro je u prvom setu bio puno bolji i s dva breaka došao je do lakih 6-2. U drugom setu oba su tenisača čvrsto držala svoje servise, te je odlučivao tie break, u kojem je Del Potro propustio vodstvo 5-4 i dva servisa. Zaredao je Federer s tri uzastopna poena i sa 7-5 odveo meč u odlučujući set.

Ondje su oba tenisača držala svoje servise do osmog gema kada Argentinac radi break, te s tri gema u nizu dolazi do slavlja.

http://www.youtube.com/watch?v=AgKJkbqGg0Q


ATP finale, 3. kolo A grupe:

Murray (4) – Verdasco (7) 6-4, 6-7(4), 7-6(3)

Del Potro (5) - Federer (1) 6-2, 6-7(5), 6-3

Redoslijed: 1. Federer 2-1 (5-4), 2. Del Potro (5-4), 3. Murray 2-1 (5-4), 4. Verdasco 0-3 (3-6)

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije