Debi Delića u teniskoj reprezentaciji BiH

Radiosarajevo.ba
Debi Delića u teniskoj reprezentaciji BiH


Bh. teniska reprezentacija jučer je doputovala u Lisabon pred meč koji će odigrati protiv tamošnje selekcije Portugala. Naš tim predvođena selektorom Daverom Vranićem i direktorom TS BiH Zlatkom Šošom čine prvi reket BiH Aldin Šetkić, zatim Ismar Gorčić, Damir Džumhur, Franjo Raspudić i Tomislav Brkić, te debitant u našoj selekciji Amer Delić.

Delić igrač koji je prije tri godine zabilježio plasman na 60. poziciju svjetske ATP liste, kaže kako njegov nastup za državu u kojoj je rođen ne predstavlja iznenađenje.

"Kontakt sa direktorom Teniskog saveza BiH Zlatkom Šošom uspostavio sam još 2006. godine. Želja je postojala i prije, i tada, i nije se promijenila. U tom periodu imao sam obaveze prema SAD, jednostavno nisam imao obraza da samo odem, ipak sam tamo stekao svoj teniski rejting", kaže u razgovoru za Dnevni avaz, te dodao:

"Sada više nemam tu vrstu moralne dileme, iz SAD sam dobio potrebne dozvole, i napokon ću zaigrati pod zastavom svoje domovine", govori teniser koji je zbog operacije koljena više od godinu van terena.

Nakon 14 mjeseci igrao je kvalifikacije za US Open, a prema riječima Delića, potpuno je spreman. O predstojećem duelu protiv selekcije Portukala dalje kaže:

"Portugalaca se ne plašim, zašto bih, poznajem oba njihova prva reketa, dobri su igrači, ali daleko od toga da su nepobjedivi."

radiuosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije