Davis Cup reprezentacija BiH ostvarila najbolji uspjeh do sada

Radiosarajevo.ba
Davis Cup reprezentacija BiH ostvarila najbolji uspjeh do sada


U 1. kolu Druge etape Euro-afričke zone bh. teniseri su ostvarili najveći uspjeh i tako najavili bolje dane za tenis u našoj zemlji. Naša reprezentacija je prvo savladala, a zatim i Estoniju te stigla do meča s Portugalom, koji donosi plasman u Prvu grupu.

Pobjedom protiv Makedonije osiguran je opstanak u Drugoj grupi, dok je pobjeda nad Estonijom donosi status nosioca u Drugoj grupi.

“Mečevi su, zaista, bili šokantni, ali je reprezentacija pokazala kvalitet, psihološku snagu i izuzetno zajedništvo. Moram istaći Aldina Šetkića, našeg najboljeg tenisera, koji igra u životnoj formi”, kaže Daver Vranić selektor Davis Cup reprezentacije BiH, prenosi Dnevni Avaz.

“Šetkić je pobijedio u sva četiri svoja meča i doveo reprezentaciju do prilike za pobjedu. U Makedoniji je Ismar Gorčić donio treći poen, u Estoniji je to bio mladi Damir Džumhur, pokazali su koliko su jaki kao ekipa, a velike zasluge imaju i svi oni koji su se nalazili u našoj ekspediciji”, kaže Vranić.

Vranić dodaje da je mladi bh. teniser Damir Džumhur već spreman za seniorsku kategoriju.

Džumhur će biti naš predstavnik ove godine u Singapuru na Olimpijskim igrama za mlade.

Naredni protivnik Davis Cup reprezentacije BiH je selekcija Portugala, koji je izraziti favorit. Za selekciju Portugala igraju Frederico Gil, 85. igrač svijeta i Rui Machado koji zauzima 123. mjesto, što dovoljno govori o kakvoj se selekciji radi i kakav meč očekuje bh. tenisere.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije