Davis Cup: Fatić i Altmaier otvaraju meč BiH i Njemačke

0
AA
Davis Cup: Fatić i Altmaier otvaraju meč BiH i Njemačke
AA / Davis Cup u Mostaru

Poznati su parovi meča Prve svjetske grupe Davis kupa između tenisera Bosne i Hercegovine i Njemačke, koji će u subotu i nedjelju biti igran u Mostaru. Voljom žrijeba tokom sutrašnjeg dana sastat će se Nerman Fatić i Daniel Altmaier, te nešto kasnije Damir Džumhur i Yannik Hanfmann.

Na početku nedjeljnog programa planiran je meč dubla u kojem će se na jednoj strani naći Mirza Bašić i Nerman Fatić, a na drugoj Kevin Krawietz i Tim Putz. Nakon toga uslijedit će mečevi Džumhur - Altmaier, te Fatić - Hanfmann.

"Mislim da ne treba previše razmišljati ko igra, a ko drugi. Spremni smo. Stvarno smo dobro radili. Nerman je u dobroj formi, ja također. Ranking ovdje ne igra veliku ulogu. Oni su imali dobru sezonu, ali uvjeti u kojim će se igrati više nama odgovaraju. Osjećam dosta samopuzdanja. Već prvi dan možemo napraviti pozitivan rezultat", izjavio je Džumhur nakon izvlačenja.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Prokomentarisao je i svog sutrašnjeg protivnika.

"To je igrač koji voli da igra u bržim uslovima na šljaci. Svoje najbolje rezultate napravio je u Madridu u uslovima koji su drugačiji nego ovdje. To je igrač koji je među prvih 50, igra dobar tenis. Pokušat ćemo mu oduzeti servis i snažne udarce", kazao je Džumhur.

Davis Cup u Mostaru
AA: Davis Cup u Mostaru

Meč u ime njemačke selekcije najavio je Daniel Altmaier, koji je izrazio zadovoljstvo zbog svog prvog dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

"Veoma je lijepo iskustvo biti ovdje. Zanimljivo je i kako ljudi ovdje žive. Sretni smo što smo tu. Radujem se mečevima i siguran sam da će to biti lijep vikend. Znam da su Džumhur i Fatić trenutno najbolji bh. teniseri. Davis kup je nešto posevno. Čast je igrati za svoju zemlju i biti biran među najbolje", rekao je Altmaier.

Prvi sutrašnji meč na programu je s početkom od 12 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije