Damir Džumhur večeras protiv Harrisona za polufinale Memphisa

Radiosarajevo.ba, Fena
Damir Džumhur večeras protiv Harrisona za polufinale Memphisa
Nakon pobjeda protiv Andersona i sedmog nositelja na ATP turniru u Memphisu Stevea Darcisa, Damir Džumhur će večeras četiri sata poslije ponoći igrati za plasman u polufinale turnira vrijednog 642.750 dolara.

Džumhur je s dvije pobjede u Memphisu osigurao 45 ATP bodova i ako prođe u polufinale, mogao bi ostvariti ranking karijere. Sarajlija će u četvrtfinalu igrati protiv 62. igrača svijeta Ryana Harrisona.

Harrison je do četvrtfinala došao nakon pobjede nad trećim nosiocem Samom Querryjem. Ako eliminra Harrisona, Džumhurov protivnik u polufinalu bio bi bolji teniser iz američkog duela Donald Young (81. ATP) - John Isner (29. ATP).

Meč je na rasporedu u četiri sata poslije ponoći prema srednjoeuropskom vremenu. Bit će to prvi duel Džumhura i Harrisona. Amerikanac je u Memphis stigao nakon osvajanja Challengera u Dallasu. U fnalu je pobijedio sunarodnjaka Fritza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije